Låt din hästbilsdröm blir verklighet !

Låt din hästbilsdröm blir verklighet !

 

 

Finansiering

Genom Wasa Kredit kan du välja olika typer av finansiering. Wasa Kredit ser till att finansieringen anpassas efter dina förutsättningar och till en månadskostnad du klarar av. Om du har fast inkomst av en tjänst eller rörelse så är det inga problem att låna till bilen hos Wasa Kredit. Det tar bara några minuter. Det finns många anledningar till varför det är mer fördelaktigt med en bilfinansiering via ett finansbolag jämfört med att till exempel ta ett vanligt banklån.

Wasa Kredit logo.

1. Du kan köpa din bil redan idag.

Genom att Wasa Kredit finansierar köpet behöver du inte vänta flera år tills du har sparat ihop pengarna. I stället betalar du en låg summa varje månad precis som du idag gör med hyran, telefonen och dina andra räkningar. Genom att bilen blir din säkerhet för lånet går det snabbt och enkelt att ordna.

 

2. Du behöver inte inteckna ditt hus.

Om du köper bilen med Wasa kredits finansiering betalar du av skulden på kort tid och utnyttjar bilens värde som säkerhet för lånet. När du lånar på ditt hus tvingas du däremot att betala av på bilen under lika lång tid som ditt huslån. Det innebär att du fortsätter att betala långt efter det att bilen rullat färdigt. Dessutom måste du betala två procent av det lånade beloppet i en inteckningsavgift.

 

3. Du behöver inte sälja dina aktier eller fonder.

Att spara i aktier eller fonder är ett långsiktigt sparande eftersom vinsten eller förlusten uppstår först när du säljer. Ju längre du kan behålla ditt sparande, desto större kan alltså vinsten bli. Vid en försäljning tvingas du betala 30 procent i skatt på vinsten, vilket gör att du måste sälja mer än vad du egentligen behöver för att betala bilen. Med Wasa Kredits finansieringslösning kan du behålla dina fonder och ge dem en chans att öka ytterligare i värde.

 

4. Du slipper använda dina sparade pengar.

Tanken med ditt sparkapital är att det ska vara en buffert. Så istället för att lägga alltihop på en bil räcker det med att du använder lite grann för att betala kontantinsatsen på 20 procent. Du kan behålla din trygghet och får istället en löpande utgift varje månad som du kan betala med din lön. För du skulle väl inte använda dina sparpengar för att betala hela årets hyra redan i januari?

 

5. Du behöver inte boka tid hos banken eller vara beroende av en borgenär.

Att gå till banken för att låna pengar tar ofta väldigt lång tid. Dessutom tar banken för det mesta en högre ränta eftersom de inte vill använda bilens värde som säkerhet. För att inte tala om alla avgifter som tillkommer.

 

Bra att veta för företagare!

Hela momsen är avdragsgill på vår hästbil som bygger på Fiat Ducato då det finns en luftspalt mellan förarhytten och påbyggnaden. Luftspalten är obligatorisk för att Skatteverket ska godkänna bilen för momsavdrag.

Observera att man därför inte har rätt att dra av momsen på de flesta 5-sitsiga B-körkortshästbilar. Leasing kan då vara ett bra alternativ för ett företag. Hälften av momsen på leasingavgifterna får lyftas om bilen används minst 100 mil i företaget.

Läs mer om momsavdrag på Skatteverkets hemsida.

Copyright 2018 - SveHol AB